top of page

Kucēnu socializācijas skola: atklāj sava suņa potenciālu

Tava suņa apmācība un socializēšanās prasmju attīstīšana ir svarīga ne tikai viņa labklājībai, bet arī spēcīgas saiknes veicināšanai starp tevi un tavu pūkaino pavadoni. Lai gan ir pieejamas dažādas apmācības metodes, pozitīvo pastiprinājumu pieeja ir kļuvusi par ļoti efektīvu un humānu pieeju suņu vēlamās uzvedības veidošanā.


Kā arī, esam priecīgi par klīnikas dalību jaunā projektā "Kucēnu socializācijas skoliņa" sadarbībā ar “The Woof Academy” kurā īpaša uzmanība tiek pievērsta kucēnu socializācijai.

Vai vēlies atklāt pozitīvā pastiprinājuma spēku, atraisīt sava mājdzīvnieka potenciālu un nodrošināt viņam stabilu pamatu vispusīgai dzīvei?


Kucēnu socializācijas skola
Kucēnu socializācijas skola

Izpratne par pozitīvo pastiprinājumu apmācību:

Pozitīvo pastiprinājumu apmācība ietver suņa apbalvošanu par vēlamo uzvedību, pastiprinot saikni starp viņa darbībām un pozitīvajiem rezultātiem. Šī pieeja ir vērsta uz uzslavām, gardumiem, rotaļlietām vai citām balvām, kas motivē un mudina tavu suni atkārtot uzvedību.

Pozitīvās pastiprināšanas apmācības priekšrocības
  • Izveido spēcīgu saikni: Pozitīvs pastiprinājums stiprina uzticību un saikni starp jums.

  • Uzlabo mācīšanos: Suņi labi reaģē uz pozitīvu pastiprinājumu, padarot mācību procesu efektīvāku un patīkamāku jums abiem.

  • Veido pārliecību: iedrošināšana un balvas vairo tava suņa pašapziņu, dodot viņam iespēju risināt jaunas problēmas un apgūt sarežģītu uzvedību.

  • Samazina bailes un trauksmi: Pozitīva pastiprināšanas apmācība rada labvēlīgu vidi, samazinot uz bailēm balstītas uzvedības vai ar trauksmi saistītu problēmu iespējamību.

  • Veicina ilgtermiņa uzvedības izmaiņas: koncentrējoties uz pozitīvu uzvedību, tavs suns, visticamāk, pieņems to kā savu noklusējuma darbību, izraisot ilgstošas ​​uzvedības izmaiņas.

Praktiski padomi pamata komandām
  • Sēdēšanas komanda:

  1. Turi gardumu tuvu suņa degunam.

  2. Pakāpeniski virzi gardumu uz augšu, liekot suņa galvai sekot kārumam un dibenam dabiski nolaisties.

  3. Kad suns ir sēdus stāvoklī, saki "Sēdi" un apbalvo viņu ar gardumu.

  4. Atkārto šo procesu, pakāpeniski atsakoties no garduma, aļaujoties tikai uz uzslavu kā atlīdzību.

  • Palikt/gaidīt komanda:

  1. Sāc ar suni sēdus stāvoklī.

  2. Pacel plaukstu pret viņa seju un sakiet "Paliec/gaidi", vienlaikus sperot nelielu soli atpakaļ.

  3. Ja tavs suns paliek savā vietā, nekavējoties atgriezies, uzslavē viņu un piedāvā atlīdzību.

  4. Pakāpeniski palieli komandas "Palikt/gaidi" attālumu un ilgumu, pastiprinot suņa izpratni par vēlamo uzvedību.

  • Saukšanas komanda:

  1. Sāciet kontrolētā vidē, piemēram, klusā telpā vai iežogotā pagalmā.

  2. Sajūsmas pilnā tonī pasaki sava suņa vārdu, kam seko komanda "Nāc".

  3. Kad suns sāk virzīties uz tavu pusi, iedrošini viņu ar uzslavām un apbalvo ar gardumu, kad tas nonācis pie tevis.

  4. Praktizējiet komandu dažādās vidēs, palielinot uzmanību, konsekventi izpildot saukšanas komandu.


Kucēnu socializācijas skola
Kucēnu socializācijas skola

Kucēnu socializācijas skola

Papildus pamata komandu apmācībai ir ļoti svarīgi nodrošināt kucēna pienācīgu socializāciju. Socializēšanās skola palīdz kucēniem iemācīties mijiedarboties ar citiem suņiem un cilvēkiem pozitīvā un kontrolētā vidē. Tas viņus pakļauj dažādiem skatiem, skaņām, smaržām un pieredzei, kas palīdz novērst bailes un agresiju tālākā dzīvē.

Ami’s veterinārā klīnikā, sadarbībā “The Woof Academy” piedāvā specializētu Kucēnu socializācijas skola, kur tiek radīta droša un uzraudzīta vide, kurā kucēni var mijiedarboties ar vienaudžiem, apgūt atbilstošu rotaļu uzvedību un iegūt pārliecību.


Pozitīvās suņu apmācības metodes piedāvā humānu un efektīvu veidu, kā veidot vēlamo suņu uzvedību. Ja vēlies pieteikt savu pūkaino draugu vai uzzināt vairāk par šo aizraujošo projektu “Kucēnu socializācijas skoliņa”, lūdzu sazinies ar mums www.amis.lv vai zvanot uz Tālr. 29400944

Kopā mēs varam uzlabot mūsu suņu dzīvi un stiprināt saikni starp mājdzīvniekiem, to saimniekiem un citiem dzīvniekiem. Pievienojieties mums!

Comments


bottom of page